

FELHASZNÁLÁS
Keverj össze egy adag lazacfehérjét (32g) legalább 4-5 dl vízzel. A peptideknek köszönhetően rendkívül könnyen oldódik, ezért ne rázd sokáig, hogy ne habosodjon fel.
Fogyassz napi 1-2 adagot edzés előtt vagy után az ajánlott fehérjebeviteledtől függően.
TÁROLÁS
Az Amata Power lazacfehérjét napfénytől védett, hűvös és száraz helyen tárold.
ÖSSZETEVŐK
Hidrolizált lazacfehérje por (90%, származási ország: Norvégia), almasav, természetes aromák, MCT olaj, sáfrány koncentrátum, paprika kivonat, emulgeálószer (napraforgó lecitin), akácia rostok, édesítőszer (szteviol glikozidok), csomósodást gátló anyag (szilícium-dioxid)
TÁPÉRTÉK ADATOK
Átlagos tápérték 100g-ban 1 adagban (32g)
Energia 1680 kJ / 396 kcal 538 kJ / 127 kcal
Zsír 3,0 g 1,0 g
ebből telített zsírsav 1,5g 0,5 g
Szénhidrát 1,3 g 0,4 g
ebből cukor 0,2 g 0,1 g
Rost 0,5 g 0,2 g
Fehérje 88 g 28 g
Só 2,5 g 0,8 g
TOVÁBBI INFORMÁCIÓK:
FELSZÍVÓDÁS
A hidrolizáltságának köszönhetően alacsony molekulatömegű, „előemésztett” peptideket, tripeptideket és oligopeptideket tartalmaz, így az edzések után rekordidő alatt tölti vissza az izmaidat, hogy segítse a fejlődésed és gyorsítsa a regenerációdat.
EMÉSZTHETŐSÉG
A rendkívüli felszívódás mellett az emészthetősége is kiemelkedő. A szervezet több, mint 98%-ban fel tudja használni. Ez tovább fokozza a regeneráció hatékonyságát, így nem csak az edzések, hanem a sérülések vagy műtétek utáni felépülésben is kulcsfontosságú szerepet tölthet be.
Az emésztési folyamatot vizsgáló tesztek során a lazacfehérjét tejsavó fehérje izolátummal és hidrolizátummal hasonlították össze. Azt mérték, hogy a fogyasztást követő 2 órás időintervallumban a szervezet számára mennyi felhasználható nitrogént biztosít.
A végeredmény igencsak meggyőző: A lazacfehérje 79%-kal több nitrogént biztosít, mint a tejsavó fehérje izolátum és 20%-kal többet, mint a tejsavó fehérje hidrolizátum.
OLDÓDÁS
Az alacsony molekula tömegű peptidek nem csak a felszívódás sebességében játszanak fontos szerepet, hanem az Amata Power oldódásában is. A vízzel való keverést részesítjük előnyben, de rendkívül könnyen és gyorsan csomómentesre keverhető különféle tejekkel is.
ÁLLAG
A megszokott, sűrű fehérje turmixokkal ellentétben a lazacfehérje egy könnyed üdítőre hasonlít, így garantáltan nem fog eltelíteni.
ÍZ
Javasoljuk, hogy legalább 4-5 dl hideg vízzel keverd el, hogy az ízélményben sem kelljen csalódnod.
Kevesebb folyadék hozzáadásával elsőre jobban érződik a hidrolizáltságából adódó kesernyésebb ízvilág. A jó hír, hogy az ízlelőbimbók gyorsan megszokják és tolerálják az ismeretlen ízeket, így a második, harmadik fogyasztásra azoknak is könnyebb lesz megszokni, akiknek elsőre nem lett a kedvence.
ALLERGÉNEK
Az Amata Power összes hozzávalóját a legnagyobb odafigyeléssel választottuk ki. Egyik termékünk sem tartalmaz tejterméket, szóját, mogyoróféléket és glutént sem.
Termékeink fő alapanyaga - a lazacfehérje - hipoallergén élelmiszer, így legtöbb esetben még a halakra érzékenyek számára sem okoz allergiás reakciót. Ugyanakkor, ha korábban tapasztaltál már ilyen problémát, a fogyasztás megkezdése előtt egyeztess az orvosoddal.
Az Amata Power tejet, tojást, szóját, mogyorót és glutént feldolgozó üzemben készült.
TECHNOLÓGIA
A lazacfehérje por alacsony hőfokon történő, szabadalmaztatott eljárással készül. Enzimek segítségével bontják le az értékes húst, hogy sérülés nélkül maradjanak meg benne az olyan hasznos mikrotápanyagok, mint a kalcium, kálium, cink, nátrium, vas, magnézium, foszfor és réz.
TANULMÁNYOK
Számos tanulmány is igazolja a lazacfehérje fogyasztásának előnyeit, melyek a következők: