Barion Pixel

Kollagének

A kollagén az egyik legnagyobb mennyiségben előforduló fehérje az emlős állatok és az ember szervezetében. Számos biológiai funkcióért felelős, amelyek közül az egyik az, hogy szerkezeti alapot biztosít a kötőszövet, az izom és a bőr számára.

A kollagén egy olyan fehérje, amely felelős a bőr rugalmasságáért, illetve az ízületek és a csontok egészségében is szerepet játszik.


Egészségesebb bőr

A ’Skin Pharmacology and Physiology’ szakfolyóiratban közzétett tanulmány a kollagén étrend-kiegészítők nők bőrére gyakorolt hatásait vizsgálta. Ebben a vizsgálatban a nők vagy kollagén táplálék-kiegészítőt, vagy placebót szedtek 8 héten keresztül. A 8 hét elteltével az étrend-kiegészítőt szedő nőknél nagyobb volt a bőr elaszticitása (rugalmassága) és nedvességtartalma.


Egészségesebb ízületek

Ahogy az ember öregszik, úgy az ízületek állapota egyre romlik. Főként az ízületek szivacsos porcai kezdenek elkopni.

Néhány bizonyíték arra enged következtetni, hogy a kollagén étrend-kiegészítők segíthetnek az ízületekben található porcszövetek helyreállításában vagy azok kopásának megelőzésében.

A kollagén étrend-kiegészítőkkel kapcsolatos kutatások áttekintése során megállapítást nyert, hogy a hidrolizált kollagén étrend-kiegészítők fogyasztása hozzájárul az ízületek egészségéhez, és feltételezhetően helyreállíthatja valamennyire a csontsűrűséget a csontritkulásban és az ízületi porckopásban szenvedő embereknél.


Megakadályozza a csontritkulást

A kollagén a csontszerkezet jelentős részét képezi, és segít a csontok erősségének megőrzésében. Szükséges ahhoz, hogy a csontok megőrizzék erősségüket és támasztó szerepüket.

Ahogy az ember öregszik, úgy a kollagén termelődése lelassul. A csontok gyengébbé válhatnak, ahogy csökken a szervezetben a kollagén mennyisége.Ez olyan betegségek kialakulásához vezethet, mint például a csontritkulás.

forrás:webbeteg.hu

Kiváló komplementer terápia bélfal regenerálás és gyulladás esetén

A kollagén peptidek javíthatják a diszfunkcionális bélfalat. A bélfal lényegében a bél„kapujának őrzője, szervezetünk energiájának mintegy 40%-át használja. Segít elnyelni a tápanyagokat, a vizet és az elektrolitokat miközben megakadályozza a káros mikroorganizmusok bejutását a szervezetbe. Ha ez a gát meghibásodik, úgy különféle bélrendszeri betegségekkel nézhetünk szembe. Ilyen, többek által jól ismert bélbetegségek pl. a bél gyulladásos megbetegedései, a cöliakia, hasmenés, vagy a szivárgó bél-szindróma. A kollagén szorosabban „zárja le”ezt a gátat, ezzel segítheti megelőzni a „szivárgó bél” kialakulását. Kiváló komplementer terápia lehet IBS és SIBO érintettség esetén is.

 

Kollagén

 

Aktív szűrők